П`ятниця, 29.03.2024, 04:30
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Головна » 2021 » Листопад » 25 » ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ: ПРАКТИЧНА ГОДИНА ПСИХОЛОГА
11:02
ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ: ПРАКТИЧНА ГОДИНА ПСИХОЛОГА

ПРОФЕСІЙНЕ САМОВИЗНАЧЕННЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ: ЗРОБИ СВІЙ ВИБІР!

Доброго дня, дорогий юний друг! Перед тобою постало найважливіше питання вибору: як знайти «свою справу»? Справу, що буде одночасно приносити  тобі задоволення і забезпечувати гідне  життя, дасть можливість відчувати себе потрібним, реалізованим, впевненим у завтрашньому дні!

Треба своєчасно подбати про правильний вибір професії і здобути в ній майстерність!

Одним зі способів, що допомагають зробити правильний вибір у професійному самовизначенні, є психологічні тести.  Користуючись ними, можна досить точно визначити оптимальну сферу діяльності, рейтинг власних інтересів, наявність якостей, необхідних для тієї чи іншої професії тощо.

Сьогодні тобі буде запропоновано методику визначення спеціальності на основі самооцінки, яка є одночасно легкою у використанні та ефективною. Будь ласка, спробуй наблизитись до свого професійного вибору! Все обов'язково вдасться!

НАТИСНИ ТУТ ТАБЛИЦЯ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ СПЕЦІАЛЬНОСТІ НА ОСНОВІ САМООЦІНКИ

Інструкція: читайте по порядку пункти таблиці і, відповідаючи на них «так», ставте біля відповідної цифри (в тому рядку, де знаходиться твердження) знак «+», відповідаючи «ні» - знак «-». Якщо сумніваєтеся – викресліть число взагалі. Знайдіть суми чисел по колонках, що відповідають тим професіям, які Вам варто було б обрати:

П «людина-природа», професії, повязані з природною сферою;

Т – «людина-техніка», технічні професії;

З«людина-знакові системи», професії, повязані з обчисленням, цифровими   знаками; у тому числі музичні спеціальності;

Х – «людина- художній образ», творчі спеціальності;

Л – «людина-людина», професії, повязані з обслуговуванням людини, із   спілкуванням.

Тепер можна ознайомитись з об'єктом праці та прикладами професій, які тобі  підійдуть якнайкраще!!

НАТИСНИ ТУТ ТАБЛИЦЯ ПРОФЕСІЙ

Результати бажано обговорити з психологом: наприклад, здібності в художній сфері важливі в професії кухаря - кондитера тощо; є приклади здібностей у декількох сферах діяльності, до чого потрібен особливий підхід.

Успіхів та розсудливості тобі!

Психологічна служба Шосткинського вищого професійного училища завжди допоможе Вам зорієнтуватися в питаннях професійної перспективи! Звертайтесь до нас за електронною адресою tab2707@ukr.net  і задавайте свої запитання. Зверніть увагу на те, що в нашому навчальному закладі здійснюється підготовка за цілим рядом актуальних на ринку праці професій. Спецпредмети викладають педагоги високої кваліфікації,, які є майстрами своєї справи! Вчитайтесь в слова, які є лозунгом училища: «ПОДБАЙ ПРО МАЙСТЕРНІСТЬ – І МАЙСТЕРНІСТЬ ПОДБАЄ ПРО ТЕБЕ Бажаємо тобі успіху на шляху самовизначення, юний друже! Чекаємо на тебе в ВПУ!

Практичний психолог А.Б. Приходько

Переглядів: 265 | Додав: ShchNV | Теги: #Тиждень_ПТО