П`ятниця, 19.04.2024, 08:51
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 2 » Зустріч з правоохоронцями
15:24
Зустріч з правоохоронцями

З метою правового виховання молоді в гуртожитку Шосткинського вищого професійного училища відбулася зустріч учнів з дільничним інспектором поліції Сидорченко Максимом Олександровичем та інспектором з ювенальної превенції Кузьменко Віталієм Сергійовичем. Мова йшла про адміністративні правопорушення, бо вони є дуже поширеними серед неповнолітніх. Відповідальність за вчинення адміністративних правопорушень настає із 16 років.

До адміністративних правопорушень, які вчиняють неповнолітні найчастіше відносяться: порушення правил дорожнього руху, дрібне хуліганство, незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту у невеликих розмірах, злісна непокора законній вимозі працівника поліції, завідома неправдивий виклик спеціальних служб, порушення тиші у громадських місцях та інше.

За вчинення адміністративних правопорушень до неповнолітніх у віці від 16 до 18 років можуть бути застосовані такі заходи впливу: зобов’язання публічно або в іншій формі попросити вибачення у потерпілого; застереження; догана або сурова догана;  передача неповнолітнього під нагляд батькам або особам, які їх замінюють, чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадянам на їх прохання.

Недостатнє або невчасне застосування щодо неповнолітніх правопорушників відповідних примусових та виховних заходів часто стає обставиною, яка спричиняє упевненість у безкарності неправомірної поведінки і, як наслідок, провокує вчинення ними більш небезпечних правопорушень - кримінально караних злочинів. Тому так важлива профілактична робота серед молоді. Не допустити вчинення правопорушень - головна задача правоохоронців. Зустріч пройшла в атмосфері дружнього спілкування, працівники поліції дали кваліфіковані відповіді на всі питання учнів.

Вихователь гуртожитку Осипова І.І.

Переглядів: 574 | Додав: ShchNV