Субота, 20.04.2024, 08:12
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Головна » 2017 » Квітень » 14 » Зустріч учнівської молоді з фельдшером
09:50
Зустріч учнівської молоді з фельдшером

НАДАННЯ ПЕРШОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, понад 30% осіб, які загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві та надзвичайних ситуацій, могли б бути врятованими, якби їм своєчасно і правильно надали першу медичну допомогу, здійснили заходи щодо оживлення або своєчасно забезпечили транспортування до медичного закладу.

Своєчасно та правильно надана перша медична допомога не лише рятує життя потерпілому, а й забезпечує подальше успішне лікування, запобігає розвиткові тяжких ускладнень, а після завершення лікування зменшує втрату працездатності або ступінь каліцтва. Тому кожен працівник підприємства, установи повинен уміти надати медичну допомогу так само кваліфіковано, як і виконувати свої професійні обов’язки.

Трудова діяльність учнів ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ" розпочинається одразу після вступу до училища. Молоді люди працюють в навчальних майстернях, проходять виробничу практику на підприємствах, а попереду на них чекає самостійне трудове життя. Отже, знання з охорони праці та навички надання першої медичної допомоги актуальні для учнівської молоді вже сьогодні.

Надзвичайна важливість теми очевидна для всіх учасників навчально-виховного процесу. Тому фельдшер нашого училища Никипорець Федір Васильович одразу відгукнувся на запрошення зустрітися з учнями, що проживають у гуртожитку для профілактичної бесіди.

Відбулося дружнє спілкування, у ході якого розглянуто дуже серйозні питання: точки для зупинки кровотечі; правила накладання джгута; штучне дихання та непрямий масаж серця; надання першої допомоги при знепритомненні, опіках, отруєннях; правила накладання пов’язок. Федір Васильович відповів на всі питання присутніх.

Захід пройшов 12 квітня у бібліотеці училища в рамках місячника з охорони праці. Дякуємо нашому медику Федору Васильовичу та сподіваємося на подальші зустрічі.

Переглядів: 448 | Додав: ShchNV