Четвер, 25.04.2024, 01:34
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Головна » 2015 » Вересень » 22 » ЗІРНИЦЯ ПАМ’ЯТІ У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ
21:33
ЗІРНИЦЯ ПАМ’ЯТІ У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ

Мітинг-реквієм, присвячений
Дню партизанської слави

22 вересня 2015 року Україна відмічає День партизанської слави. Нинішні і прийдешні покоління будуть зберігати пам'ять про тих, хто ціною власного життя наближав перемогу.

ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» з нагоди цього дня провело урочисту лінійку, на якій хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих у роки ІІ світової війни і у роки незалежної України.

Після лінійки пошуковий загін закладу на чолі з керівником історико-краєзнавчого гуртка Геращенко О.В. взяв участь у мітингу-реквіємі «Зірниця пам’яті», який відбувся біля пам’ятних знаків на братських могилах в с.Остроушки Шосткинського району. 

Керівництво Н.-Сіверського, С.-Будського, Ямпільського, Шосткинського районів, члени міських та районних ветеранських організацій, учнівська молодь, громадськість прийшли вшанувати пам'ять про загиблих.

У період з 1941 по 1943 рік на цьому місці проводилися масові розстріли військовополонених, партизанів, підпільників, мирних жителів. За допомогу партизанам були розстріляні всі мешканці села Білоусівка. На цьому місті були знищені люди за національною приналежністю – євреї, роми. За деякими оцінками в чотирьох братських могилах поховано кілька тисяч чоловік.

На мітингу виступили голова Шосткинської районної державної адміністрації Віктор Ждаміров, помічник народного депутата України Ігоря Молотка Альона Шульга, голова міської організації ветеранів Євген Червонний, депутат Сумської обласної ради Олег Бояринцев, представники «Шосткинського єврейського благодійного фонду Хесед Шолом», голова фонду Вікторія Неклюдова та Юрій Трахтенберг, голова Коротченківської сільської ради Михайло Линок, депутат Шосткинської міської ради Лідія Литвиновська.

Виступаючі говорили про необхідність збереження пам’яті про трагічні сторінки нашої історії, патріотизм, любов до Батьківщини, спадкоємність поколінь та бажали всім мирного неба.

«…Я розраховую на молодь, розраховую на 21- е століття. Ми повинні навчитись жити без конфліктів, ми повинні навчитись жити без війни, жити в мирній державі і мирному світі!» - наголосив, виступаючи, шосткинський міський голова Микола Нога.

По закінченню мітингу міський голова повідомив, що саме сьогодні, в День партизанської слави, надійшла інформація, що в білоруському місті Брест знайшли літак часів ІІ світової війни з останками шосткинця Черкай Володимира Івановича, який пропав безвісти у 1944 році. Микола Нога зазначив, що буде проводитись пошук рідних нашого земляка.

Учасники урочистостей вшанували пам’ять жертв фашизму хвилиною мовчання. Були покладені квіти до братських могил.

Переглядів: 689 | Додав: ShchNV