П`ятниця, 29.03.2024, 05:11
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2017 » Грудень » 11 » ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА
11:48
ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА

Під час проведення щорічної акції "16 днів проти насильства" в Шосткинському вищому професійному училищі відбувся ряд тематичних заходів, тренінгові заняття за програмами "Рівний - рівному", "Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція"; ситуативні вправи з формування асертивної поведінки, інформаційні години психолога, літературні виставки та спільні тематичні заходи практичного психолога і бібліотекаря, завдяки яким учні збільшують свій адаптаційний потенціал, отримують необхідні знання та навички по суті важливих питань.

В ході заходів, присвячених протидії насильству, торгівлі людьми, формуванні відповідальної поведінки, увага учнів зосереджується на необхідності керуватися в своїх діях, думках, поглядах актуальними знаннями; бути розсудливим, обережним, поміркованим, відповідальним.

7 грудня 2017 року в бібліотеці закладу відбувся черговий плановий захід "Як протистояти насильству", який провели практичний психолог Приходько Анжела Борисівна і бібліотекар Жадан Тетяна Володимирівна.

В ході заходу учні отримали знання про дослідження експертів щодо особливостей психічного здоров'я людей, які здатні чинити насильство; знання про особливості психологічної сфери потенційних жертв. Але в наш час питання та явище насильства може торкнутися будь-кого, не тільки людей з віктимною поведінкою, - в сім'ї, на роботі, в соціумі.

Якщо насильство чиниться в сім'ї, то це продовжується довго і руйнує життя всіх її членів. Насильство на роботі та в соціумі (мобінг, булінг) - тяжке для здоров'я і психіки людини. Настільки тяжке, що не кожен здатен це витримати. Тому вкрай важливою є на сьогодні здатність людини мати знання і сили на відсіч, щоб зуміти розірвати тяжке коло; знати, як саме зробити перший крок і кроки наступні. Знати правила безпечної поведінки, необхідні психологічні поради і - не мовчати про свою біду. Сім'я - це місце, яке повинно бути світлим, безпечним острівком у нашому бурхливому, і часто дуже складному житті.

Важливо пам'ятати, що з кожної складної ситуації завжди є вихід. Іноді для цього потрібна стороння допомога, допомога фахівців, але завжди і обов'язково потрібен внутрішній ресурс для змін. На заході учні здобували нові знання і підвищували свій потенціал для того, щоб крокувати по життю впевнено і бути щасливими.

Переглядів: 512 | Додав: ShchNV