П`ятниця, 29.03.2024, 15:11
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 10 » Всеукраїнський тиждень правових знань, присвячений дню юриста
12:20
Всеукраїнський тиждень правових знань, присвячений дню юриста

З 2 по 9 жовтня 2018 року у ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» був проведений Тиждень правових знань з нагоди Дня юриста, який відзначався 8 жовтня.

У рамках тижня для здобувачів освіти та педагогічних працівників закладу було організовано та проведено ряд профілактичних, інформаційно-просвітницьких та правових заходів.

Мета, яку ставили перед собою організатори проведення Тижня правових знань (викладач Баланюк Н.Ю. та інтегратор центру первинної правової допомоги Зацаринна Ю.В.) полягала, передусім, у формуванні у свідомості учнів сталого стереотипу психологічно та фізично здорової особистості, яка стане успішним громадянином успішної держави. Адже саме молодь формує правову культуру українського суспільства, повагу до Закону, правову політику держави.

Для досягнення мети було проведено наступні заходи.

1. Організована правопросвітницька екскурсія до Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, де паралельно кожен здобувач освіти набув можливості отримати безкоштовну юридичну консультацію з приводу особистих правових питань. Також директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма розповів про співпрацю центру та адвокатів. Учні цікавились оплатою праці адвокатів та підстави, з яких вони були  відібрані для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

2. Під час правової вікторини «Брейн-ринг» здобувачі освіти проявили себе як обізнані знавці з наступних правових напрямків: «Права людини в сучасному світі: особливості законодавчого закріплення і реалізації в Україні», «Твоя подорож у світ юридичної професії», «Інклюзивна освіта: за чи проти. Права молоді», «Знати право, щоб бути вільними». Під час заходу учням було запропоновано творчий підхід до його проведення, зокрема, застосовано методи «оксфордських дебатів», евристичної бесіди, круглого столу, роботи в малих групах, ігрових ситуацій.

3. Учні переглянули відео-лекцію «Формування навичок безпечної поведінки», матеріал якої спрямований на допомогу учням побудувати у свідомості алгоритм дій, які допоможуть подолати насильство у власному житті.

4. Спільно із працівниками Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги проведено бесіду на теми «Професія юриста в Україні» та «Скажи булінгу «НІ»!». Учням закладу роздано інформаційні листівки «Я МАЮ ПРАВО!» та буклети «Історія виникнення професії юриста».

Переглядів: 570 | Додав: ShchNV