П`ятниця, 19.04.2024, 03:09
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Головна » 2017 » Квітень » 13 » ВИСТАВКА-ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ
09:06
ВИСТАВКА-ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ

До Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів (11 квітня)

11 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів. У цей день у 1945 році американські війська увійшли на територію Бухенвальда – найбільшого концентраційного табору. У березні 1945 року на території Бухенвальда спалахнуло збройне повстання, організоване інтернаціональними силами самих ув’язнених.

Коли в концтабір увійшли американські війська, повстанці вже контролювали табір смерті. У значній мірі завдяки цьому фашисти не встигли замести сліди своїх страшних злочинів і свідчення в’язнів дійшли до міжнародного нюрнберзького трибуналу.

До Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів у бібліотеці Шосткинського вищого професійного училища розгорнуто виставку літератури. На виставці представлені публікації про табори смерті: Бухенвальд, Освенцім, Равенсбрюк, Дахау; про Сирецький та Дарницький концтабори у Києві, Янівський концтабір у Львові, "Хорольська яма" на Полтавщині.

Дуже важко та моторошно читати спогади колишніх в’язнів, дехто з них на той час був ще зовсім дитиною. Немало наших земляків із Шосткинщині, Глухівщини пройшло через фашистські катівні. Міськрайонна газета "Полісся" публікує спогади таких людей та розповіді їхніх родичів. Матеріал виходить під рубрикою "Пам’ять поколінь".

Дійсно, пам’ять про замордованих та знищених у концтаборах чоловіків, жінок, дітей повинна завжди жити у наших серцях. На Землі не має бути жодного місця для концтаборів. Життя і гуманність повинні перемогти війну, щоб усі люди були щасливими. Саме про це і йшла мова 11 квітня у бібліотеці училища.

Ознайомила учнів з літературою бібліотекар Жадан Тетяна Володимирівна. Поділилася незабутніми враженнями від екскурсії по Бухенвальду вихователь Осипова Ірина Ігорівна.

Шановні друзі, бібліотека пропонує для читання книги: Анатолій Кузнєцов “Бабин Яр”, Бруно Апіц “Голий серед вовків”, Евгений Кобытев “Хорольская Яма”, Михайло Білецький “За колючим дротом”. Запрошуємо вас до бібліотеки.

Бібліотекар Шосткинського ВПУ
Жадан Т.В.

Переглядів: 507 | Додав: ShchNV