П`ятниця, 19.04.2024, 16:09
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 16 » ВІД ЗАРОДЖЕННЯ – ДО АПОГЕЮ!
14:54
ВІД ЗАРОДЖЕННЯ – ДО АПОГЕЮ!

Бармен – це не просто людина
До нього ви приходите в годину
Сумного настрою, в веселу щастя мить
Щоб він маленьке свято міг зробить!

Офіціант – це справжній консультант,
Якщо людина в стравах дилетант,
Коли вагається відвідувач багато
Перед напоїв вибором строкатим.

Уміє все: подать, сервірувати,
Відкрить Шампанське, м'ясо траншу вати,
Порадить гостре або дієтичне,
Комусь – екзотику, комусь – класичне.

Порадить може, що і як чим їсти,
Як за столом красиво, зручно сісти!

Підготовка за професією «Бармен, офіціант» стартувала в Шосткинському ВПУ у далекому 1995 році. За цей час сотні учнів оволоділи однією з найважливіших професій у системі ресторанного сервісу. Наші випускники успішно працюють не тільки в Україні, але і за її межами (Німеччина, Ізраїль), демонструючи фахову майстерність, яку вони здобули у стінах рідного училища.

Сьогодення вимагає від наших учнів мобільності, тому вони проходять практику не тільки у ресторанних закладах Шостки та Шосткинського району, але і на підприємствах Закарпаття. Крім того, традиційним стало проходження практики в Одеській області, позаяк наш навчальний заклад тісно співпрацює з тамтешніми підприємствами вже декілька років поспіль.

Наші учні та випускники за професією «офіціант, бармен» користуються попитом на ринку праці, що підтверджує їхній високий рівень підготовки. Ми пишаємося нашими випускниками, адже тільки за останні п’ять років дипломи кваліфікованого робітника отримали 100 учнів, з яких 17 – з відзнакою. Нам є чим пишатися! І це – не пафосне звучання для численної публіки! Адже високий показник якості навчання засвідчує участь нашого Шосткинського вищого професійного училища участь в обласних та Всеукраїнських конкурсах професійної майстерності. Так у 2008 році учениця Ілона Усович стала дипломанткою Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Офіціант» у м. Сімферополь, потрапивши у першу десятку учасників з 25 областей України. 2013 рік – знов наша учениця Тетяна Мельничук представляє Сумську область у м. Тернопіль… І знов перша десятка учасників (6 місце)! Карколомним став 2016 рік, в якому учениця Олена Гой у складі команди від Сумської області приймала участь у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «WORLDSКILLS UKRAINE – 2016» (м. Київ) у номінації «Ресторанний сервіс», в якому вона посіла 7 місце у індивідуальному змаганні.

Помітною стала перемога на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії «Офіціант». Клименко Марина Миколаївна – досвідчений майстер виробничого навчання, нині – викладач спецдисциплін. Вона захищала честь Сумської області у м. Черкасах та виборола почесне ІІІ місце серед представників 25 регіонів України. Позаду залишилися учасники конкурсу з Києва та Одеси, Харкова та Полтави і ще багатьох міст України. Училищу є ким пишатись!

Ці результати підкреслюють фахову майстерність педагогічних працівників та креативність наших учнів, адже Шостка – невелике місто, в якому немає елітних закладів ресторанного господарства та фешенебельних готелів. Непросто було досягнути таких результатів. За підтримки адміністрації училища було створено одну з найкращих матеріально-технічних баз із професії у Сумській області. Сучасний навчальний бар, кафе-майстерня та лабораторія обслуговування повністю укомплектовані обладнанням та інвентарем для якісного навчання.

Крім того, у позаурочний час всі бажаючі мають змогу займатися у гуртку «Флейринг», в якому учні навчаються приготуванню коктейлів з елементами жонглювання.

 

У цьому році підготовку за професією «Бармен, офіціант» у Сумській області здійснюють лише два навчальних закладів – це ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» та ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище».

Ви зробите правильний вибір, якщо отримаєте професію «Офіціант, бармен» у стінах нашого закладу, тому що ця професія користується попитом на ринку праці та вирізняється креативністю, майстерністю. Професія «офіціант, бармен» допоможе Вам досягти добробуту та впевненості в завтрашньому дні!

О.Мосенцева, Т.Рева

Переглядів: 677 | Додав: ShchNV