Четвер, 28.03.2024, 16:24
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2017 » Березень » 24 » ТИЖДЕНЬ З ХІМІЇ І БІОЛОГІЇ
09:09
ТИЖДЕНЬ З ХІМІЇ І БІОЛОГІЇ

Предметний тиждень - це комунікативний творчий проект, в якому можуть взяти участь справжні знавці предмета: учні, викладачі, майстри, учнівські команди. Актуальність проведення предметних тижнів обумовлена ​​тим, що вони дозволяють розглядати з різних боків одну проблему - проблему навчання і розвитку учня, з широким використанням внутрішніх ресурсів активізації пізнавальної діяльності. Сутністю будь-якої предметного тижня є створення ефективної системи взаємодії учнів і викладачів, спрямованої на розвиток пізнавальних і творчих здібностей учнів та пропаганду престижу знань.

Так з 13 березня  по 17 березня 2017 року на базі  ДПТНЗ «Шосткинського ВПУ» пройшов предметний тиждень з біології, екології  і хімії на тему «Життя мовою трьох сестер – хімії, біології, екології». Програма тижня включила різноманітні заходи, що дозволяють зацікавити учнів, викладачів, майстрів з даних предметів. Це виставка стіннівок – одна з форм масової художньо пропагандистської роботи з таких тем: «Стоп кадр»,   «Цікаві факти про тварин», «Хімія навколо нас», «Незвичайні рослини світу», «Унікальні куточки України»  та інше. Підготовка виставки ґрунтується на ініціативі й самодіяльності учнів. Кожна стіннівка була представлена окремим жанром.

Також на цьому тижні був запропонований кінозал з перегляду та обговорення науково-документального фільму «Заповідна мережа України». Цей фільм запросив глядача в унікальну подорож по Україні, де показано, що людина є частиною природи, яка потребує бережливого ставлення до природи України як до національної скарбниці народу.

В тижні був проведений відкритий урок-тренінг з участю учнів ІІ курсу групи 04-15 з біології на тему «Профілактика ВІЛ/ СНІДу та інших вірусних захворювань людини». Метою уроку передбачалось  проаналізувати шляхи й умови інфікування ВІЛ; з’ясувати ситуації, в яких ВІЛ не передається; дізнатися, як уникнути зараження ВІЛ та іншими вірусними хворобами; тренуватиме свої навички оцінювання ризику ВІЛ – інфікування у різних ситуаціях; дізнатися, куди і як звертатися за консультацією по допомогу з питань репродуктивного здоров’я; оцінити рівень своєї відповідальності за власне здоров’я.

В межах тижня було проведено виховний захід на тему «Філіжанка кави і хімія» з участю  І курсу групи 05-16. Метою заходу передбачалось сформувати компетентності про хімічний склад кави; хімічні процеси, що відбуваються у процесі її приготування; біохімічний вплив кави на організм людини. А також підвищити інтерес учнів до хімічної науки.

Переглядів: 562 | Додав: ShchNV