П`ятниця, 19.04.2024, 07:19
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 9 » СПАДОК НАЩАДКАМ СТВОРЮЮТЬ ВИПУСКНИКИ ДПТНЗ «ШОСТКИНСЬКЕ ВПУ»
17:45
СПАДОК НАЩАДКАМ СТВОРЮЮТЬ ВИПУСКНИКИ ДПТНЗ «ШОСТКИНСЬКЕ ВПУ»

У Шосткинському краєзнавчому музеї 08.11.18 відбулася цікава виставка артифактів нашого регіону, яку створив випускник ДПТНЗ «Шосткинського вищого професійного училища» Хорев Олександр (навчався в 1995-1998 рр. за професією «Муляр, монтажник з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій, електрозварник ручного зварювання». На виставці були представлені артифакти, зібрані в регіонах нашого міста, сусідніх регіонах  Чернігівської області: старовинні монети, прикраси, наконечники бойового ручного заряддя, хрести, медальйони, речі побуту  та залишки побутових речей ІІ, ІІІ, ІY і навіть Y і YІІ століть до нашої ери,  часів Мезоліту, експонати минулих століть нашої ери та радянських часів.

Олександр займався збором такої коллекції з дитячих років. Спочатку – це були монети, а потім став знаходити предмети бойових часів і зацікавився історією нашого краю. Це велика фізична і творча праця. Адже кожну знахідку повинні були оцінити археологи, розгадати її походження та надати назву. Якщо  є бажання і хист до творчості, то всі перешкоди долаються і отримується позитивний результат. Ще з дитинства Олександр був  творчою особистістю. Завжди любив малювати. Ходив у школу мистецтв займатися малюванням. Коли навчався в училищі був членом редколегії, редактором групової стіннівки. Всі завдання на виробничому навчанні виконував старанно. В ньому завжди відчувалася творча глибина. Але по своїй сором’язливості він не виставляв напоказ свої захоплення та досягнення. У своємі виступі Олександр зізнався: «Я вдячний своїм першим наставникам: керівнику художнього гуртка Шосткинської школи мистецтв Афоніну Володимиру Юхимовичу та майстру виробничого навчання ДПТНЗ «Шосткинське вище  професійне училище» Литвяковій Ніні Петрівні. Саме вони внесли свій вагомий внесок в мій розвиток   як творчої особистості». Училище пишається такими особистостями, які виросли в наших стінах. Мені як майстру виробничого навчання приємно і почесно відчувати, що  в  цьому є і моя заслуга.

Майстер в/н Литвякова Н.П.

 

Переглядів: 478 | Додав: ShchNV