Вівторок, 16.04.2024, 21:50
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 29 » СКЛАДНІ ПИТАННЯ І НЕ МЕНШ СКЛАДНІ ВІДПОВІДІ…
09:37
СКЛАДНІ ПИТАННЯ І НЕ МЕНШ СКЛАДНІ ВІДПОВІДІ…

Протягом тижня 20.11- 24.11.2017 року в училищі проводився предметний тиждень з історії України та Правознавства. Для мене цей тиждень пройшов під гаслом «Складні питання і не менш складні відповіді…». Сьогодні я хочу поділитися своїми враженнями та переживаннями, що супроводжували мене протягом тижня.

Кожного дня життя ставить перед нами важливі питання і не завжди ми взмозі правильно і чесно відповісти на них. Цього тижня, я «тренувався» бути дорослою людиною. Відповідально робити складний вибір, розставляти моральні пріоритети, напружено працювати і не тільки інтелектуально, але й душею й серцем.

Першого дня обирав між матеріальними благами і духовними цінностями. Анкетування змусило мене замислитися, що для людини найважливіше, а без чого спокійно можна прожити. Для мене було все очевидно – родина, друзі і кохання – це все, що потрібно. «Люди ми тільки тоді, як сильно любимо…» - так співає мій улюблений гурт «Бумбокс».

20 листопада - це Всесвітній день дитини. Цього дня в 1959 році Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини і ми вирішили відзначити цю  подію масовою акцією «Діти - квіти нашого життя».

Виставка фото колажів «Злочини проти людяності» вразила своєю реалістичністю і жорстокістю. Неймовірна кількість геноцидів! І це тільки в ХХ столітті! Це страшна хвороба, яка не знає кордонів і меж, вона вражає всі континенти  і народності. Страшні слова: Голокост, Голодомор, терор Червоних кхмерів, Геноцид вірменів в 1915 року – всіх не перерахувати….

Наступного дня нас запросили на перегляд документальної стрічки «Голодомор. Жити заборонено.» Цей фільм 1985 року випуску є унікальним свідченням безпосередніх учасників тих страшних подій і є додатковим доказом того, що голод 1932-1933 років в Україні є штучно створений з метою геноциду українського народу. Вийшов з важким серцем… В голові роїлися питання і не на всі ми ще знайшли відповіді.

Четвер запам’ятався психологічним тренінгом з особистісного росту «Ігри розуму». Ми дізналися про складові успіху, тернистий шлях до поставленої мети, ознайомилися з біографіями митців, бізнесменів, спортсменів, політиків, що реалізувались в своїй діяльності і досягли неабияких результатів. Практична частина тренінга відбувалася в процесі гри. Кожна наступна уявна ситуація дозволяла розкритися емоційно, краще пізнати себе і членів нашої  психологічної групи, усвідомити ступінь відповідальності життєвого вибору. Почув і запам’ятав нові терміни, такі як модератор, диспозиція, коучинг.

Наприкінці тижня разом з одногрупниками відвідав урок-реквієм присвячений 85-тій річниці Голодомору. Не міг навіть уявити масштаб трагедії українського народу, свідомість вразила безглуздість і жорстокість подій того часу. Хроніки, свідчення, фото докази змусили замислитися про минуле і прийдешнє країни. Зрозумів - майбутнє моєї Батьківщини в моїх руках! Саме моя активна громадянська позиція, небайдужість і рішучість можуть змінити  реальність сучасної України!

Учні групи 04-17

Переглядів: 560 | Додав: ShchNV