П`ятниця, 29.03.2024, 02:30
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Головна » 2015 » Грудень » 24 » ШОСТКИНСЬКЕ ВПУ НА НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ
12:08
ШОСТКИНСЬКЕ ВПУ НА НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

В м.Шостка відбулась науково-практична конференція на тему «Проблеми розвитку ІТ технологій та кластерних ініціатив», учасниками якої були представники міністерств, науковці та педагоги, талановита молодь і фахівці місцевих підприємств. Основними напрямками обговорення стали: телекомунікації та сучасні засоби обміну інформацією, віртуальна економіка як складова національного економічного розвитку, кластерні ініціативні групи в ІТ технологіях.

«В світі все більше уваги приділяється розвитку  віртуальної економіки. Створюються кластерні об’єднання в цьому напрямку, які дають поштовх до принципово нового рівня прогресу…  Саме тому ми впроваджуємо дані підходи, які започаткують розвиток нової економіки в нашому місті і, я розраховую, в області та в Україні», - підкреслив мер Шостки Микола Нога.

За інформацією академіка, директора Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Валерія Бикова, 70% всіх сфер соціально-економічного життя сучасної людини пов’язано з використанням ІТ. Але й тут запорукою успіху залишається формування всебічно розвиненої особистості.

Сталий економічний розвиток  в Україні  неможливий без змін в системі освіти, отже присутність серед почесних доповідачів заступника Міністра освіти і науки України Олега Дерев’янка була невипадковою. Олег Валерійович ознайомив слухачів з перспективами реформування освітньої галузі, наголосивши, що впровадження сучасних ІТ технологій в навчально-виховний процес є важливою складовою майбутніх перетворень. 

На думку фахівців, Шостка має всі передумови для перетворення на національний центр розвитку ІТ технологій.  Про це свідчить плідна співпраця Сумського державного університету з провідними ІТ-компаніями, створення електронної програми єдиної інформаційної системи міста, відкриття  ІТ-класу та багато іншого.

ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» на дану конференцію відрядило своїх молодих та перспективних педагогів: викладачів інформатики, інформаційних технологій, спецдисциплін, майстрів виробничого навчання на чолі з директором Гурбою О.А.

На думку педагогів, за допомогою новітніх інформаційних технологій можна не тільки суттєво оптимізувати навчальний процес і підвищити рівень засвоєння знань.  Формується новий тип людини майбутнього – більш освіченої, відкритої до спілкування, вдумливої та відповідальної. Проте опитування української молоді свідчить: переважна більшість школярів та студентів звикла використовувати гаджети виключно для розваг (ігри онлайн, спілкування з однолітками у соціальних мережах). Як же допомогти поколінню next  оцінити безмежні перспективи новітніх інформаційних технологій? Як заохотити учнів до використання гаджетів у якості ефективних навчальних посібників?  Як перетворити підлітків з пасивних споживачів сумнівного розважального контенту на вдумливих творців сучасності? Саме ці та інші актуальні питання стали лейтмотивом науково-практичної конференції.

Ознайомившись з новими можливостями застосування IT, наші педагоги готові впроваджувати новітні технології, формувати професійні компетенції учнів в навчально-виховному процесі.

Враховуючи підвищену увагу міської влади до впровадження ІТ технологій, можливо, саме Шостка невдовзі перетвориться в перший на Сумщині  SMARTCITY?

Переглядів: 633 | Додав: ShchNV | Теги: ВПУ-19, ДПТНЗ Шосткинське ВПУ, Шостка