Субота, 20.04.2024, 14:12
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 11 » Професійний тиждень кафедри ресторанного господарства
13:14
Професійний тиждень кафедри ресторанного господарства

Нещодавно в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» пройшов тиждень професій «Кухар, кондитер» та «Офіціант, бармен». Насичена та різноманітна програма тижня привернула увагу майбутніх абітурієнтів та працівників училища.

Тиждень розпочався з конкурсу стіннівок «Кухні народів світу» та «Обслуговування дитячого столу», в якому взяли участь всі навчальні групи кулінарного профілю. Стіннівки були презентовані у фойє навчального корпусу.

Вже традиційно у вівторок в училищі відбулася виставка методичних напрацювань та виставка-продаж кондитерських та кулінарних виробів. Майстери в/н разом зі своїми учнями презентували макети, виготовлені у гуртках технічної творчості, робочі зошити з теоретичного та виробничого навчання. Працівники та учні училища із задоволенням ласували різними тістечками, маффінами та пряниками. Було продемонстровано фільм «Робота з мастикою».

Викладач Єпик Н.А. провела майстер-клас, на якому застосувала елементи проектної діяльності під час виготовлення брошур «Правила експлуатації електричного устаткування».

У середу викладачем Бистрицькою В.П. проведений відкритий урок – презентація з теоретичного навчання на тему «Приготування бутербродів» в групі № 02-14. На уроці були ефективно використані інноваційні та мультимедійні технології. Викладач організувала виступ англійською мовою за професійною спрямованістю. На уроці учні закріпили знання по технології приготування холодних закусок, переглянули презентацію про сучасні підходи до приготування бутербродів та самостійно виготовили деякі їх види.

Цього ж дня учні груп з професії «Офіціант, бармен» під керівництвом майстрів в/н та викладачів організували у їдальні училища показове обслуговування у дитячому стилі «Капітошка».

Четвер відзначився справжнім кулінарним шоу. Фестиваль української кухні в училищі це дійсно свято професійності, вишуканості та смаку. Мандрики та кутя, млинці і пасхальні куличі, пряники та оладки, такими стравами пригощали учні відділення, одягнені в національні святкові костюми на святі «Обрядова українська кухня». Кожна команда презентувала гостям національне українське свято: Пасху, Масляну, день Святого Миколая, щедру кутю, українське весілля, медовий спас та ін.

У цей же день викладач Клименко М.М. провела відкриту виховну гру-змагання «Кращій офіціант». Змагання  це цікавий і дієвий метод навчання, який збагачує думки учнів уявою, а душу – адреналіном. Змагалися дві групи з професії «Офіціант, бармен». Учні продемонстрували свої знання та вміння зі складання серветок, сервірування столу, підбору столового посуду до обслуговування.

П'ятниця  ознаменувалася відкритим виховним заходом «Запрошуємо до столу», який провела викладач спецдисциплін Новосельцева Л.В. На заході учні презентували історію виникнення вареників, технологію їх приготування. Веселу атмосферу підтримували жартівливі українські народні пісні. По завершенню заходу учні подали гостям вареники зі сметаною, салом.

  

Переглядів: 594 | Додав: ShchNV