Четвер, 25.04.2024, 02:24
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Головна » 2016 » Лютий » 26 » ПРАЦЯ, ЗАКОН І МИ
16:45
ПРАЦЯ, ЗАКОН І МИ

Інформаційна година

Добігає свого кінця місячник правової освіти. В його рамках в училищі відбулися зустрічі учнів з працівниками кримінальної поліції, а також з дільничним інспектором Тимошенко Павлом Івановичем. Правова освіта містить в собі багато різноманітних аспектів. Тому бібліотекар училища Жадан Тетяна Володимирівна запропонувала учням, які були запрошені до бібліотеки 25 лютого, розглянути один з них - працевлаштування. Тема є дуже актуальною, бо час навчання в училищі спливає швидко, і кожному доводиться шукати своє "місце під сонцем". До того ж, ситуація на ринку праці сьогодні така, що майже перед кожною людиною може постати, або вже постала проблема пошуку роботи.

З обговорення цієї самої ситуації, яка склалася на українському ринку праці і розпочався захід. Джерелом інформації стала публікація Коваль Л. Хочеш бути затребуваним - готуйся до змін / Людмила Коваль // Урядовий кур’єр. - 2016. - №33. - С.5. Далі докладно зупинилися на проблемі неофіційного працевлаштування, на яке погоджується переважно молодь, жертвуючи своїми соціальними правами. Розглянули поширені види шахрайств (кадрові агентства, надомна робота, випробувальний термін, платний телефонний номер, плата за навчання або за що завгодно), жертвою яких може стати людина, шукаючи роботу. Спробували вияснити - чим відрізняються  справжні вакансії від підозрілих. 

Зробили висновки, що для того, щоб кожна людина могла знайти собі місце роботи, одержувати достойну заробітну плату та бути впевненою у завтрашньому дні потрібне:  верховенство права в Україні, щоб закони працювали і були однаковими для всіх; сприяння держави створенню нових робочих місць і заохочення до цього підприємців; відродження промисловості та створення свого власного продукту, конкурентоспроможного на світових ринках. Бібліотекар побажала учням жити в країні, якою можна пишатися, навчатися та постійно підвищувати свою кваліфікацію, бути успішними і щасливими.

Переглядів: 776 | Додав: ShchNV