Четвер, 28.03.2024, 18:03
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Головна » 2018 » Квітень » 24 » ПЛОГГІНГ - НОВИЙ ВИД СПОРТУ у ШОСТЦІ
15:11
ПЛОГГІНГ - НОВИЙ ВИД СПОРТУ у ШОСТЦІ

Усе більше людей із різних куточків планети поєднують приємне з корисним: під час пробіжки люди підбирають сміття. Вони одночасно дбають не лише про своє здоров'я і красу тіла, а й про чистоту навколишнього середовища.

У світі набирає популярність плоггінгу  — гібриду здорового способу життя й турботи про екологію. Мода на плоггін прийшла до нас зі Швеції. Сьогодні еко-бігуни є у США, Франції, Великобританії, Угорщині, Італії, Австралії, Ірані та багатьох інших країнах. Фотографіями зібраного під час пробіжки сміття люди діляться у соцмережах, використовуючи хештег #plogging. А у Facebook з'явилися цілі спільноти, присвячені модному тренду.

У чому полягає його особливість? Усе що необхідно для цього заняття — це взяти із собою на пробіжку сміттєвий пакет. У такий спосіб, плоггінг допомагає вбити одразу двох зайців: зберегти природу й фігуру. Звичайний біг перетворюється в екологічну акцію, яка допомагає зробити навколишнє середовище чистішим. Плюс до цього в бігуна збільшується витрата калорій: для того щоб підібрати сміття, потрібно нахилитися або присісти.

Щоб крокувати в ногу з часом,  учні та педагогічні працівники Державного професійно-технічного навчального закладу «Шосткинське вище професійне училище» стали першовідкривачами проггінгу, поєднуючи фізичні вправи та збір сміття на вулицях Садового мікрорайону (провулок Воронізької, Маяковського, Моргуна, Калініна). Відомо, що екологічна ситуація впливає на фізичний та інтелектуальний розвиток людини. Тому  неприпустимо  ставитися байдуже до середовища, в якому кожен із нас мешкає.

Плоггінг сприяє  не  тільки здоровому  способу життя, а й  допомагає підтримувати чистоту вулиць нашого міста. Однак в Україні плоггінг наразі не популярний. Можливо, саме ми станемо  його впроваджувачами?

Пропонуємо підтримати акцію плоггінгу школам, коледжу, інституту та підприємствам міста.

Переглядів: 433 | Додав: ShchNV