Четвер, 21.09.2017, 04:35


АБІТУРІЄНТАМ          УЧНЯМ І БАТЬКАМ          ВИПУСКНИКАМ          НОВИНИ САЙТУ
Головна » 2015 » Лютий » 19 » ОБИРАЙТЕ "СМАЧНУ" ПРОФЕСІЮ!
21:24
ОБИРАЙТЕ "СМАЧНУ" ПРОФЕСІЮ!

Уже стало гарною традицією в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» у лютому проводити тиждень професії «Кухар, кондитер». З метою творчого самовдосконалення педагогів і учнів, підвищення інтересу до обраної професії, підвищення якості знань, активізації пізнавальної діяльності учнів протягом тижня проводились різні заходи за участю майстрів, викладачів та учнів училища. Яскраво, святково та творчо пройшов тиждень.

Кожен народ має свої традиції та національні страви, тому з метою поваги та любові до власного народу та патріотичного виховання учнів  тиждень розпочався виставкою стіннівок на тему «Традиції української кухні». Додали цікавості сторінки журналу «Улюблені страви нашого  училища», що розкривають кулінарні захоплення  наших викладачів. Учні, що навчаються за професією «Кухар, кондитер», разом з майстрами виробничого навчання організували виставку-продаж кулінарних та кондитерських виробів. На ній було представлено широкий асортимент кулінарних виробів, тістечок, виробів з дріжджового тіста. Першокурсники активно включилися в підготовку проведення тижня і взяли участь у конкурсі створення кросвордів на кулінарну тематику. Викладачі спецдисциплін та майстри в/н продемонстрували свої методичні напрацювання. Цікаво та змістовно був проведений відкритий урок викладачем спецдисциплін Новосельцевою Л.В. на тему: «Технологія приготування супів-пюре» у групі 06-13.

Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, - одна з умов відчуття життєвої повноцінності. Прагнення «знайти себе», стати «самим собою», індивідуальністю – неодмінна ознака юності.

З метою популяризації  робітничих професій «кухар», «кондитер», сприяння творчому та професійному розвитку учнів  в актовій залі відбулося урочисте відкриття фестивалю «Містечко майстрів» з запрошенням учнів шкіл сіл Ковтуново та Богданівка. Фестиваль розпочато концертною програмою, що включала виступи агітбригад учнів першого курсу. Учням старший майстер Мосенцева О.О. провела коротку екскурсію в історію розвитку професії «кухар, кондитер» в нашому закладі, розказала про діяльність кафедри харчових технологій та ресторанного сервісу, ознайомила з перспективами навчання в нашому училищі. Гостям була представлена  презентація відділення харчових технологій з талановитими педагогами та учнями, яких знають як в нашому місті, так і за його межами.

Яскравих вражень додав виступ учня випускної групи Полякова Максима, який на сцені виготовив коктейлі, застосувавши техніку флерінг. Примітним у нашому відділенні є те, що майстри в/н з учнями кухарських груп самостійно розробляють дизайн спецодягу своєї професії. Під керівництвом Горшечнікової С.М. відбувся парад моделей спецодягу кухарів, кондитерів.

На завершення учні шкіл відвідали майстер-класи по приготуванню кухарської та кондитерської продукції з дегустацією готових виробів. Пахощі від вареників, млинців, пиріжків, картоплі-фрі заполонили весь зал… Гості мали можливість формувати самостійно вироби під чітким керівництвом наших "кухариків". Біля українського столу всіх частували  медовухою (узваром з медом). Незабутнє враження для учнів та викладачів Богданівської та Ковтунівської шкіл залишила робота з карвінгу «Морський бриз». Всі дізналися багато нового та отримали велике задоволення від фестивалю «Містечко майстрів».

Фінальним акордом тижня стала презентація учнівського проекту «Аспекти солодкого життя» під керівництвом викладачів Бистрицької В.П., Єпик Н.А. Учні дослідили найбільш вживаний кулінарний та кондитерський продукт закладу. Таким кулінарним виробом стала – піца. Учні дослідили історію її походження, пройшлися сторінками Стародавньої Греції та Риму, вуличками міста Помпея, знайшли першу піцерію, ознайомили з  технологію приготування піци в різних країнах. Відбулася дегустація піци, виробленої  учнями нашого училища та ПП Суходубом К.М., випускником ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ», який виступив спонсором заходу.

Важка, але одночасно і захоплююча, професія кулінара приносить людині велике задоволення: вона дає йому можливість щодня переконуватися в необхідності і важливості своєї роботи. Якщо ви любите готувати, хочете придумувати нові, нікому не відомі страви, хочете годувати людей смачно і поживно - обирайте професію кухаря! Для приготування кондитерських виробів, їх оздоблення – обирайте професію кондитер!

Фоторепортаж

Переглядів: 134 | Додав: ShchNV