Субота, 20.04.2024, 09:24
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 14 » НЕЗВИЧАЙНИЙ УРОК ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ
09:26
НЕЗВИЧАЙНИЙ УРОК ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

7 квітня 2016 року група 02-14 (ІІ курс; кухарі-кондитери) відправилась за розкладом… на природу! Так було задумано  керівниками групи – класним керівником Лавриненко Тетяною Михайлівною і майстром виробничого навчання Мисиком Миколою Григоровичем – провести черговий урок виробничого навчання у незвичній формі. Темою було «Приготування страв з м’яса (грузинський шашлик)». Урок проводився на відкритому повітрі, так би мовити, «у бойових умовах».

Своєю педагогічною задумкою ділиться Микола Григорович: «Шашлик уже давно став популярною стравою серед наших мешканців: жодне свято не обходиться без нього. Але особливо часто шашлик готують у теплу пору року. На природі. Як правило, починаючи від Пасхи. І тут важливо не лише навчити правильно готувати цю смачну страву, а й правильно поводитись із вогнем, берегти природу від зайвого бруду, щоб наші ліси та інші красиві місця залишались прибраними і радували інших людей. Мій урок має не лише навчальне значення, а й естетичне: правильно та красиво приготувати смачну страву, красиво її з’їсти і залишити після себе красиве, чисте, охайне довкілля. Якщо кожна людина буде слідкувати за порядком навколо себе, то і в країні нашій буде більше порядку. Я – впевнений у цьому».

Враженнями діляться учні групи 02-14:

Чечель Таня: «Урок – супер! Ми навчились більше і краще, ніж це було б у майстерні. Бо тут – як насправді у житті. Тепер буду і друзям підказувати, і родичам, якщо буде нагода. Оце хочу ідею подати: а може, ще щось можна приготувати у таких же умовах? Ми ж і просто «на палатки» ходимо, з ночівлею і кашею, звареною на вогнищі в казані. Є й інші страви, простіші, але не менш популярні ті смачні».

Захаров Олексій: «Шашлик – то традиційно чоловіча справа. У якийсь момент я відчув себе «шашличним богом», який отак запросто може пригостити друзів. Здорово! Навіть якщо і не вдалося щось, то цього не було помітно. Усе з’їлось «на ура». Думаю, найкращим кухарем сьогодні була природа. Вона додала драйву до уроку.»

Матлай Олексій: «Було весело і класно. Наша група завжди була дружною, а тут, здається, ще більше здружилась. Ідея наших педагогів додала нам багато вмінь. Раніше я бачив, як шашлик готують дорослі, але це було, так би мовити, здалеку і несвідомо. А тут я був за головного. Від мене залежав результат. І природні умови… Десь вітер не з тієї сторони подув, постійно треба слідкувати за мангалом, за хмарами, щоб дощу не було чи ще чогось. З природою ж не домовишся наперед, і потрібно було вчасно підготувати шампури, м’ясо нанизати, так що досвіду набрався добрячого».

Татушко Ганна: «Спочатку було страшнувато: це ж відразу так насправді! А потім хвилювання кудись поділось. Почала просто думати про сам процес, щоб усе вийшло добре. Коли спробувала свій шашлик, то відчула себе так, ніби  конкурс профмайстерності виграла. Я дуже рада, що навчаюсь саме в Шосткинському ВПУ. Запрошую на навчання всіх дев’ятикласників, які зараз читають цей матеріал. Чесне слово, ви не пожалкуєте!».

Лавриненко Т.М.,
класний керівник групи 02-14

Фотозвіт

Переглядів: 605 | Додав: ShchNV