Субота, 20.04.2024, 15:02
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Головна » 2018 » Червень » 29 » «Небайдужі серця» Шосткинського ВПУ знову переможці!
14:54
«Небайдужі серця» Шосткинського ВПУ знову переможці!

У Шосткинському вищому професійному училищі національно-патріотичне виховання є одним з пріоритетних напрямків виховання.

Окремої уваги заслуговує волонтерська діяльність колективу, яка сприяє встановленню соціальних зв’язків, опануванню дітьми новими навичками, формуванню у них прагнення до відповідальної патріотичної поведінки, моральних та духовних якостей, світогляду справжнього громадянина України. Педагоги, учні постійно надають допомогу людям похилого віку, в першу чергу колишнім працівникам закладу. Учні систематично відвідують ветеранів війни. Щороку членами учнівського самоуправління проводиться акція «Від серця до серця», «Ветеран живе поруч» «Казкова майстерня» та ін.

Волонтерський загін «Небайдужі серця» вже не один рік плідно працює в навчальному закладі та має певні результати. Керує загоном керівник історико-краєзнавчого гуртка, викладач історії Геращенко О. В.

В училищі проводиться пошукова та дослідницька робота, збирається цінна інформація свідків про життя і подвиги людей нашого міста та району в роки війни. Учні із задоволенням відвідують ветеранів та надають їм посильну допомогу.

Крім того, постійно, в навчальному закладі проходять виховні та класні години, різноманітні зустрічі та акції, на яких  ветерани – почесні гості.

Реалії сьогодення визначили новий напрям волонтерської роботи – психологічна та моральна підтримка воїнів Збройних Сил України, допомога родинам, що були вимушені покинути свої домівки.

З 2016 року волонтери започаткували у закладі випуск альманаху, який випускається щорічно, де викладається звіт про проведену роботу.

Цього року на обласний  конкурс «Ветеран живе поруч» гуртківці представили альманах «Пам’ятай, Україно, своїх вірних  синів!», який в області посів І почесне місце.

Це не перша нагорода волонтерів. Протягом трьох останніх років волонтери виборюють перемогу. Так тримати!

Я – волонтер!
І йменням цим горджуся,
Сьогодні і тепер за справу я беруся.
Турботу і любов Я всім дарую людям
На щастя і добро.
Так було, є, і буде!

Заступник директора з НВР
Скомороха Н.П.

Переглядів: 470 | Додав: ShchNV