П`ятниця, 29.03.2024, 03:53
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2015 » Травень » 11 » НАВІКИ В ПАМ’ЯТІ НАРОДНІЙ…
09:29
НАВІКИ В ПАМ’ЯТІ НАРОДНІЙ…

Мітинг-реквієм, присвячений Дню пам’яті та примирення

Давним-давно закінчилась війна,
Лишила обеліски та кургани…
Під кулями ворожими сповна
За тишу заплатили ветерани.

В атаку йшли не ради нагород,
Скалічені страждали в медсанбатах…
За право жить завдячує народ
Полеглим і посивілим солдатам.

Все далі відходять у минуле тяжкі роки ІІ світової війни. Згадуючи той тривожний і героїчний період, ми все повніше усвідомлюємо, що творцем Перемоги був народ, що звершив подвиг, рівного якому не знала історія.

Нинішні і прийдешні покоління будуть зберігати пам'ять про тих, хто ціною власного життя врятував світ від фашистської чуми.

З метою вшанування пам’яті загиблих Шосткинське вище професійне училище взяло участь у мітингу-реквіємі, присвяченому Дню Пам’яті та примирення, який відбувся  8 травня біля братської могили на Артемівському цвинтарі.

Учні і педагоги прийшли вшанувати пам'ять про загиблих і висловити слова вдячності живим за перемогу. Зі словами вдячності  виступила заступник  директора з НВР Скомороха Н.П.: «Ми в неоплатному боргу перед вами, ветерани. Спасибі Вам за перемогу. Сьогодні ви, противлячись долі та хворобам, не втративши бойового запалу, займаєте активну життєву позицію і подаєте  гідний приклад  нинішньому поколінню. Ми не можемо вам повернути молодість, силу, повністю відновити здоров’я, але ми можемо своєю увагою і турботою зігріти ваші серця. Ми будемо пам’ятати про вас і тих, хто ціною власного життя здобував Перемогу. Пам'ять – засторога від помилок, запорука миру.»

Від учнів  виступила заступник президента учнівського самоврядування Подгаєвська К.: «Ми не маємо права забувати імена тих, хто, віддаючи останні сили, боронив кордони нашої держави. Ми шанобливо схиляємо голови перед великим подвигом ветеранів ІІ світової війни. Ми будемо гідні їх. І на сьогодні, пізнавши істинну ціну миру, ми, як і вони колись, будемо боронити свою країну, її свободу і незалежність.»

Ми не топтали б ряст на цьому світі,
Бо нас би з вами просто не було.
Сини солдатські, повоєнні діти,
Схилімо перед воїном чоло.

Переглядів: 596 | Додав: ShchNV