Четвер, 25.04.2024, 18:23
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Головна » 2018 » Лютий » 16 » НАЩАДКИ ПАТОНА
09:35
НАЩАДКИ ПАТОНА

Ми працюємо в епоху прогресу,
А колись ще не знав і Платон:
Як з’єднав металеві процеси
Геніальний учений Патон.
Запальник, рукавиці і маска,
Водень, кисень, аргон і пропан –
Вогняна, феєрична казка,
Зазвучала, як новий орган.
Електричні напівавтомати,
Електродів бенгальський вогонь
Розсипають, мов зоряні шати,
Наші хлопці із теплих долонь.

Щорічно в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» проводиться тиждень професії «Електрогазозварник» та «Муляр» і цей рік не став виключенням. Протягом тижня з 05.02 по 09.02 було проведено ряд заходів пов’язаних з даними професіями.

Тиждень розпочався інформаційним днем, протягом якого в фойє училища був організований перегляд документальних фільмів з професії, а на другому поверсі учбового корпусу були вивішені стінгазети з цікавою інформацією з галузі зварювальних та будівельних робіт. Крім того в бібліотеці училища відбулася виставка учбової літератури відповідного профілю.

Наступного дня в фойє навчального закладу відбулася виставка металевих виробів виконаних руками учнів-зварників та інструментів з професії «Муляр». А в спортивній залі учні груп 03-17, 05-17 та 09-16 помірялись силами в змаганнях з міні-футболу. В яких перемогу виборола команда групи І курсу 05-17. ІІ місце посіла команда групи 09-16 і ІІІ місце зайняла команда групи 03-17.

Середа розпочалась конкурсом професійної майстерності «Кращий зварник групи 05-17» Завданням конкурсу було зварювання металевих пластин стиковим з’єднанням у нижньому, горизонтальному та вертикальному положеннях. На завдання було відведено 45 хвилин. Конкурс проходив в майстерні «Електозварювальних робіт». Переможцями конкурсу стали: І місце – Нечаєв Я., ІІ місце – Романченко В., ІІІ місце – Мурашко Д.

В той же день, в цьому конкурсі свої сили спробували учні ІІ курсу групи 09-17, яка отримує 4 розряд «Електрогазозварника», тому і завдання для них було важче, а саме, необхідно було приварити трубу до заглушки та зварити 2 труби встик електродуговим зварюванням. Переможцями конкурсу стали: І місце – Дівіченко О., ІІ місце – Подоляко М., ІІІ місце – Деркач Є.

8 лютого о 9:00 в майстерні «Електрозварювальних робіт» майстром в/н Бурмакою О.М. був проведений відкритий урок виробничого навчання в групі 03-14 на тему «Напівавтоматичне зварювання металів, у вертикальному і стельовому положенні». На уроці учні удосконалили свої знання по напівавтоматичному зварюванні і ознайомилися з прийомами зварювання в стельовому положенні і в вертикальному.

В той же час, в майстерні мулярів учні І курсу групи 03-17 демонстрували свої набуті навички с професії «Муляр» в конкурсі професійної майстерності «Кращий муляр». В змаганні приймали участь кращі з кращих. Учні виконували самостійно роботи за кваліфікацією «Муляр» ІІ розряду, мурування стовпчиків під лаги, де було враховано норму часу, якість мурування та дотримання вимог безпеки праці. Переможцями конкурсу стали: І місце – Кравченко І., ІІ місце – Клижко І., ІІІ місце – Журавель Д.

 

Того ж дня о 13:00 в кабінеті №10 викладачем спеціальних дисциплін Сисоєвим А.О. в групі 05-17 був проведений урок-гра «Хто хоче стати міліонером». За аналогом всесвітньо відомого телешоу учні спробували свої знання в професії «Електрогазозварник». Питання були дуже цікаві і в той же час вимагали певних знань з технології зварювальних робіт. Замість грошей, які отримують гравці в офіційній грі, учні отримали високі оцінки, гарний настрій та солодкі призи.

В п’ятницю учні групи 05-17 відвідали бібліотеку навчального закладу, в якій бібліотекар Жадан Т.В. підготувала цікаву та змістовну доповідь про життя та дослідження Патона Є.О. та Патона Б.Є.

І на завершення тижня, на «УРА» пройшов відкритий захід «Вдалий будівельник», який підготувала викладач спеціальних дисциплін Рибкіна Г.С. Загальна мета даного заходу була показати значущість даної професії на сьогоднішній день, перспективи її розвитку, підвищення інтересу та мотивації навчання даній справі, виховувати в учнів почуття колективізму, відповідальність за спільну справу, відчути повагу та любов до обраної професії. Змагання це цікавий і дієвий метод навчання, який збагачує думки учнів уявою, а душу – адреналіном. Змагалися дві групи з професії «Муляр», команди «Майстри» (гр.03-17) та «Будівельники» (гр.03-17). Учні продемонстрували свої знання та вміння з даної професії та проявили кмітливість та винахідливість у нестандартних ситуаціях. Захід закінчився солодким столом для всіх присутніх.

Всі учасники та переможці конкурсів, які були проведені в рамках тижня, нагороджені призами та почесними грамотами.

Викладач спецдисциплін Сисоєв А.О.

Переглядів: 606 | Додав: ShchNV