Четвер, 28.03.2024, 17:07
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 24 » КНИГИ ГОВОРЯТЬ…
21:57
КНИГИ ГОВОРЯТЬ…

Під гаслом “Books speak” (“Книги говорять”) з 17 по 21 грудня 2018 року в ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» проходив інтегрований предметний тиждень з іноземної мови (англійської) та зарубіжної літератури. «Книга – казкова лампа, що дарує людині світло на далеких і темних дорогах життя», тому привернути увагу молоді до книжок і загалом до читання стало першочерговою метою всіх заходів, які були організовані і проведені Роговець О. Г. та Остапчук С. М., викладачами вищезгаданих загальноосвітніх предметів.

Понеділок розпочався з виставки газет, тематика яких не лише дозволила учням пригадати літературні терміни, вказала на важливість книжок в становленні освіченої особистості, але й відкрила для учнів двері у світ бестселерів.

У вівторок відбувся «Ярмарок сучасної книги» (“Modern Book Fair” - інтегрований позакласний захід), на якому учні презентували  декілька книжок, які зараз із захопленням читає весь світ. Організатори «ярмарку» рекламували популярні книжки, розповідаючи не лише про книги, але й про авторів,  та зачитували  найяскравіші цитати  англійською мовою.

Художній фільм за мотивами однойменного роману Джона Гріна “The Fault in Our Stars” («Провина зірок»), показаний мовою оригіналу в середу, змусив замислитись над складними питаннями життя і не залишив байдужим нікого. Автор цього роману вчить, як наповнювати своє життя сенсом, знаючи, що воно несправедливо коротке…

Наступного дня пізнавально-розважальна гра “Bookworm”/«Книголюб» стала своєрідним підсумком попередніх заходів, а також вивченого на уроках англійської мови та зарубіжної літератури. Команди «Boys» та «Girls» в запеклій боротьбі доводили, що вони справжні книголюби і знавці англійської мови. З перевагою в 1 бал виграла команда хлопців.

Завершальним етапом предметного тижня стала акція «Подаруй книгу бібліотеці». Активісти організували благодійний збір коштів на придбання популярних книг, про які мова йшла впродовж тижня. Приємно зазначити, що до акції охоче долучилися і учні, і педагоги! На зібрані кошти були придбані і передані до бібліотечного фонду училища наступні книги: «Джерело» Дена Брауна, «Думай і багатій» Наполеона Гілла, «Квіти для Елджернона» Деніела Кіза, «До зустрічі з тобою» Джоджо Мойєса, «Мы всегда были вместе» Світлани Талан та «Українсько-англійський розмовник і словник».

Всі заходи були пізнавальними, мотиваційними та емоційно насиченими. 

P. S.  В наш час, коли Інтернет заполонив всі сфери життя, дехто може подумати, що книги більше не актуальні, адже будь-яку інформацію можна без проблем знайти в глобальній мережі. Але ми переконані, що перехід на іншу сторінку сайту  не можна порівняти із перегортанням сторінок новенької книги, яка ще пахне друкарською фарбою… Ніякої реклами, ніяких оголошень… “If you don’t like to read, you haven’t found the right book yet”… І навіть якщо  ви думаєте, що не любите читати, то це свідчить лише  про те, що ви просто не знайшли  потрібної вам книги!

Переглядів: 768 | Додав: ShchNV