П`ятниця, 29.03.2024, 13:10
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Головна » 2018 » Вересень » 19 » Як весело і драйвово першокурсників посвячували + Відео
08:26
Як весело і драйвово першокурсників посвячували + Відео

Легко, невимушено, весело й завзято відбулась цього року, 18 вересня, посвята першокурсників Шосткинського ВПУ. Групам було запропоновано пройти декілька квестів, які вимагали і сили, і винахідливості, і, між іншим, певних професійних навичок, здобутих на уроках виробничого навчання за перші два тижні 2018-2019 навчального року.

Першокурсникам довелося добряче побігати і навчальними корпусами, і по території училища, аби знайти за виданими інструкціями «секретні» місця, де «ховалися» не дуже-то й секретні люди, та зібрати в результаті слова крилатих і мудрих фраз. Усюди було весело і дійсно драйвово, бо заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Петрівна Скомороха, яка славиться у нас креативом, кардинально змінила методику і тактику проведення традиційного для училища заходу.

Кожна група мала подолати випробування аж шести чек-пойнтів, а саме: Профі-мен; Логік-квест; Стенд-ап; Ярмарка спорту; Мюзік-бокс; Арт-студія.

Першокурсники кинулись до навчальних аудиторій, енергійно збиваючи на бігу все, що не встигло відскочити в сторони. Але мої колеги, що молоді, що старші – досвідчені вовки від педагогіки, тому в підсумку ніхто особо не постраждав. Автор цих рядків, наприклад, аж двічі ледь не потрапила в аварію, але блискавична реакція, дана від природи та відшліфована за довгі педагогічні роки, упевнено і вчасно врятувала від виробничої травми.

Швидко впоравшись із партизанськими мікро-завданнями, я побігла на території чек-пойнтів. Дуже хотілося побачити усе й відразу, але… не вдалося, бо змагання відбувалися одночасно у багатьох місцях.

«Ярмарка спорту». Учні під орудою Валерія Володимировича Глинчака скачуть туди й сюди з різним спортивним інвентарем, «акі молоді мустанги у преріях штату Техас».

«Мюзік-бокс». Тендітна Наталія Іванівна зі славетного роду співаків та музикантів Антоневичів намагається хоч якось приборкати усіх охочих висмикнути з її рук нещасного мікрофона та заспівати на всю дебелу профтехосвітянську горлянку.

«Профі-мен». Майбутні кулінари щось колотять: не то кисіль, не то приворотне зілля… Майбутні секретарі мовчки і вперто сортують візитки… Автослюсарі так само вперто, але не мовчки накачують неубієнну автомобільну шину… Зварники – шукають з-поміж знайомих предметів незнайомий електрод… Роботи – багато; працюють – завзято! Одне слово – ПРОФІ!

«Стенд-ап». Усі, хто не засоромився і повірив у свої акторські таланти – учні, педагоги, - намагаються пантомімою зобразити різні професії, а кмітливі першокурсники – ці професії відгадати. А Сисоєв Андрій Олександрович, куратор даної вигадки, тільки сміється та кухоль із фантами для нових «акторів» підставляє.

«Арт-студія». О моє кохане малювання! Під мовчазним керівництвом Дмитра Вікторовича Рябченка учні малювали портрети своїх «мастаків». Нічого так получилось, креативненько… Пікассо, Далі разом з Фрідою Кало могли би цілком нервово покурити десь за рогом навчального корпусу в парку Смоктуновського… Якби курили, звичайно (автор цих рядків досить гарно знається на їх творчості і зовсім не обізнана щодо їхніх вад). Майстрам так сподобалось, що вони (майстри – не портрети, звичайно) палко забажали мати свої портрети в майстернях.

І у фіналі – «Логік-квест», коли учні знову зібралися докупи та видали «на-гора» оті фрази, які по словечку збирали по всьому училищу, гасаючи коридорами та відшукуючи потрібних людей. Автор цих рядків слухала мудрі, мотивуючі висловлювання й раділа з того, що не лише вона колекціонує вислови великих людей.

Насамкінець кожна група з дев’яти з рук самого ДИРЕКТОРА! Гурби Олександра Анатолійовича! отримала сертифікати за особливі успіхи в подоланні квестів. А деякі групи отримали по декілька таких відзнак і були по-веселому горді за свої здобутки. У якості гран-прі групі 06-18 (майбутні бармени-офіціанти) було вручено торт за те, що її учні під час подолання квестів назбирали найбільшу кількість сертифікатів. А батюшка Ярослав, багаторічний почесний гість посвяти першокурсників, побажав усім доброго здоров’я, успіхів у навчанні та благословив словом і святою водою усіх присутніх на святі.

P.S. Цьогорічна посвята стала найвеселішою за весь час її проведення. (Найперша, 1999 року, поза конкурсом, бо вона – усе-таки перша). І самою динамічною! І самою завзятою! І запам’ятається – надовго. То ж побажаймо нашим першокурсникам зберегти юний вогник на весь час навчання в Шосткинському вищому професійному училищі.

Т. Ануфрієва,
методист Шосткинського ВПУ

Перейти до фотоальбому

Перейти до фотоальбому

Переглядів: 753 | Додав: ShchNV