Четвер, 25.04.2024, 10:45
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 3 » Святкування Хеллоуіна
15:52
Святкування Хеллоуіна

31 жовтня 2016 року в гуртожитку ДПТНЗ “Шосткинське ВПУ” силами ради гуртожитку відбулося святкування “Halloween”. В Україні це свято відзначається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Це свято люди похилого віку не відзначають. Сучасна молодь це свято прийнято до відпочинку головним атрибутом є наш український гарбуз.

Символом свята є ліхтар з гарбуза у вигляді людської голови (Ліхтар Джека). Діти лякають дорослих, а ті відкуповуються від маленьких примар подарунками (звичайно солодощами).

Історик Ніколас Роджерс, який вивчав витоки Хеловін зазначав, що, незважаючи на спроби пов'язати його походження з  святом Паренталії, прообраз Хеловіна, найімовірніше, зародився лише з появою кельтського язичницького свята, опис якого з'являється в давньоірландській літературі починаючи з Х століття. Назва цього свята походить від давньоірландського слова Samhain, яке означало «кінець літа» та згодом перетворилося в ірландську назву місяця листопада 16 18 19.

Згідно з Оксфордським словником фольклору, Савин був святом одночасно для всіх народів Британських островів та міцно асоціювався зі смертю та надприродним. Водночас немає жодних доказів того, що в язичницькі часи свято мало якесь особливе значення, крім сільськогосподарського та сезонного. Традиційно вважається, що сприйняття Савина як темного язичницького свята, пов'язаного з мертвими, зобов'язане своєю появою християнським ченцям X–XI століть, які писали про нього через приблизно два сторіччя після затвердження Дня всіх святих та приблизно через чотириста років після прийняття Ірландією християнства. Водночас, уже в VIII столітті День усіх святих починає поступово заміщати Савин; завдяки взаємопроникненню гельських традицій та католицьких обрядів, починають формуватися перші зачатки майбутнього Хеловіна.

З кожним роком в Україні свято Гелловін стає все більш популярним. У місті проводять тематичні заходи й костюмовані вечірки, а магазини й кафе прикрашають свої вітрини “страшними” прикрасами та гарбузами. Тому і наші учні підтримали святкування цього свята. У наших учнів був гарний, та запальний настрій, і у нас відбулась дискотека з клопотання голови ради гуртожитку та всіх хто мешкає в ньому.

   

Переглядів: 506 | Додав: ShchNV