Четвер, 28.03.2024, 21:03
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Головна » 2018 » Травень » 22 » ДЕНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КУЛЬТУРИ В М. СУМИ
09:54
ДЕНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КУЛЬТУРИ В М. СУМИ

З метою популяризації системи професійної освіти, поширення позитивного іміджу закладів, підвищення рейтингу професійної освіти області 19 травня в м. Суми було проведено ярмаркові заходи до Дня Європи.

Відповідно до напряму підготовки робітничих кадрів Шосткинське вище професійне училище заявило про себе як сучасний європейський заклад освіти з презентацією підготовки робітничих кадрів з професій, за якими ведеться підготовка, представляючи вироби та послуги населенню з елементами європейської культури – Швецію. Наш навчальний заклад обрав цю країну на основі подібності продукції, товарів, що випускає Швеція (товари металообробки, деревообробки, харчової промисловості тощо).

Почесну делагацію від Шосткиського вищого професійного училища очолював О. А. Гурба (директор навчального закладу), Н. І. Мигун (заступник директора з навчально-виробничої роботи), В. В. Куций (старший майстер виробничого навчання), Н. І. Дячок (керівник вокального гуртка), майстри виробничого навчання (В. В. Харчук, М. Г. Мисик, С. М. Горшечнікова, А. В. Пенська), водій (В. М. Пономаренко).

Наше училище оформило ярмаркове місце в стилі країни Швеції, що простежувалося в символіці, національному одязі та його елементах, сувенірах, казкових персонажах тощо. Запам'яталися гостям та учасникам святкового дійства майстер-класи майстрів виробничого навчання: «Креативні способи оновлення старих речей» (В. О. Харчук у ролі Вікінга), «Айсінг по пряничному тісту» (С. М. Горшечнікова у ролі Пеппі Довгої Панчохи), що характеризували особливості напряму підготовки робітничих кадрів Шосткинського вищого професійного училища. Крім того, такі казкові персонажі як Карслон та Ронні – донька розбійника (ролі виконували майстри виробничого навчання М. Г. Мисик та А. В. Пенська) презентували особливості культури, фольклору Швеції.

На ярмарці Шосткинське вище професійне училище презентувало різноманітні товари народного вжитку, кондитерські вироби, що відображали колорит обраної європейської країни. Так широко користувалися популярністю дитячі меблі (дитячі столики, стільці, пісочниці, гойдалки, коники, шафи для одягу та ін.), меблі для кухні (табурети, столи, лавки тощо), садово-огородний інвентар (розпашник, сапи, маркери, розрихлювачі та ін.), кухонне приладдя, меблі для бані тощо.

 

Гості ярмарки мали змогу поласувати кондитерськими виробами: пиріжками з різноманітною начинкою, котлетами в тісті, сосисками в тісті, вафельними трубочками, капкейками, імбирними пряниками, булочками з корицею, пирогами з корицею «По-шведськи», круасанами з мармеладом, слойками з сиром та зеленню, традиційним шведським тістечком «Prinsesstarta» тощо. На згадку про ярмаркове дійство шанувальники Дня Європи отримали смаколики – кондитерські сувеніри-коники.

На цьому європейському ярмарковому заході ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» гідно презентувало себе з-поміж інших професійно-технічних навчальних закладів області. День Європи – це крок до євроінтеграції сучасної освіти.

Старший майстер Куций В.В.
Майстер в/н Рева Т.В.

Переглядів: 824 | Додав: ShchNV